SØLVGRUVENE I KONGSBERG

SØLVGRUVENE I KONGSBERG

Bli med på togtur inn i Kongens Gruve og en spennende omvisning 342 meter under overflaten og 2300 meter inn i det dypeste fjell. Vel inne i Kongens gruve tar vi på oss hjelmer og vandrer innover i gruveganger. Vi stopper i Kongens gruves hovedsjakt og får demonstrert den fantastiske Fahrkunsten fra 1881.

Spennende geologi og utvinning av sølv

Vi går videre innover i en strosse som er et stort bergrom hvor vi hører om utvinning av sølv og Kongsbergområdets spennende geologi. Turen videre går opp vindeltrapper, helt til toppen av strossa og videre innover gruveganger ut i Christian 7′s stoll.

I Christian 7`s stoll hører vi om bergbrytingsteknikken, fyrsetting, før vi rusler til skråplanet og hører om sosialhistorie i Kongsberg og ikke minst striden om stollkneet. Turen videre går ned skråplanet tilbake til ankomsthallen får vi reiser ut med toget.

Kle dere godt i Kongens Gruve!

Temperaturen i Sølvgruvene er ca. +6 grader, ta derfor på varme klær. Turen på toget frem og tilbake tar til sammen 25 min og innebærer en del støy. Bruk derfor utdelte ørepropper. Gruveanlegget er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede eller besøkende med svak fysikk. Nedre aldersgrense er 3 år. Omvisningen til fots rundt i gruva tar ca. 65 min og er 800 meter lang. Turen innebærer vandring opp trapper tilsvarende fem etasjer (16 meter). Normalt varer turen i gruva ca. 1,5 timer.

Ta kontakt for pris.
For informasjon om andre vilkår ta kontakt.

Prisen gjelder bussreisen tur/retur. På reiser med overnatting er du selv ansvarlig for å reservere dette og tillegg kan forekomme.

Forslag til overnatting:

BEST WESTERN PLUS Gyldenløve Hotell